De juiste start

Een goed begin is het halve werk!

Zelf jouw drukwerk ontwerpen bespaard tijd, geld en je wordt zelfstandiger. Hierdoor blijven plannen minder lang op de plank liggen. Maar pak het wel goed aan! Hieronder vind je info over programma’s die je kunt gebruiken, ontwerp sjablonen en tips voor het aanleveren van bestanden.

Wij leveren jouw product standaard zonder verzendkosten tussen de 4 en de 6 werkdagen

Een geschikt programma

Hoe waardevol is het om geen beperkingen te ervaren als je bezig bent met een ontwerp. Dit begint bij het openen van een geschikt programma ;). Neem afscheid van Microsoft Word & Paint en pak het goed aan!

Het juiste formaat

Gelijk beginnen met ontwerpen op het juiste formaat, dat kan met de sjablonen die wij voor je klaar hebben gezet. Maak hier zeker gebruik van! Dit voorkomt problemen bij het uploaden van jouw bestanden.

Bestand aanleveren

Bij het zelf bestellen van jouw drukwerk is het fijn om te weten hoe je jouw ontwerp moet aanleveren. Dit helpt mee om een zo mooi mogelijk eindresultaat te ontvangen. Geen paniek! Wij checken altijd je bestand.

Ontwerpprogramma tips

Gravit designer (aanrader)

Gravit designer is een 100% geschikt programma voor het ontwerpen van flyers, folders, reclamematerialen en social media beelden. Het is een echte alleskunner! En dat maakt het ook zo fijn om met dit programma te werken. Het programma biedt een gratis versie aan en geeft je de mogelijkheid om de regie te nemen over jouw reclame-uitingen.

  • Gratis versie beschikbaar
  • Ideaal voor het ontwerpen van drukwerk
  • 100% vector programma
  • Maak gebruik van gratis foto’s en iconen
  • Maak gemakkelijk jouw eigen E-book

Site bezoeken? Klik hier

Adobe Indesign

Heb je Adobe Indesign op je computer staan? Dan is er geen twijfel over mogelijk en moet je zeker weten in dit programma gaan werken. Ik hoor je denken.. Maar waarom adviseert ze dan eerst Gravit designer ;). Dit zit hem in de kosten.. Gravit designer is gratis te gebruiken of je neemt de pro versie tegen een redelijke prijs. Helaas liggen de maandelijkse kosten van de Adobe programma’s iets hoger. En dat mag ook! Het zijn namelijk super professionele programma’s met heel veel mogelijkheden. Dus ben je in het bezit van deze programma’s, ga ze zeker gebruiken.

Zit het juiste sjabloon er niet tussen? Neem contact op! Je ontvangt gratis het juiste sjaboon.

Het juiste formaat

Ontwerp sjablonen

De sjablonen die je hieronder kunt downloaden zijn Gravit designer bestanden. Je kunt deze sjablonen dus alleen openen in dit programma. Bij het downloaden krijg je een ZIP bestand. Dubbelklik op het bestand om de map te kunnen openen. Open vervolgens Gravit designer en importeer het .gvdesign bestand. 

Flyers

Posters

Briefpapier

Werk je in Adobe Indesign? Ik stuur je graag de templates toe.

Bestanden aanleveren

Formaat

Stap één van het juist aanleveren van de bestanden is uiteraard dat het op het juiste formaat is gemaakt. Hier bedoelen we mee. Als je een flyer op A5 formaat wil ontvangen, dan maak je het bestand op 148 x 210mm (A5 formaat). Je kunt gebruik maken van onze sjablonen om zeker te zijn dat je op het juiste formaat aan het ontwerpen bent. 

Afloop 3mm

Goed om te weten is dat je jouw bestand voor drukwerk altijd rondom 3mm groter maakt. Een A5 formaat 148 x 210mm, wordt dan dus 154 x 216mm. 

Maar waarom?  
De 3mm afloop voorkomt witte randen rondom jouw ontwerp. Het ontwerp wordt namelijk eerst geprint en dan uitgesneden. Als de machine ook maar 1mm afwijkt heb je gelijk een witten rand lang het ontwerp. Maar met de 3mm afloop niet ;). 

Als je gebruik maakt van onze sjablonen, hoef je je hier geen zorgen over te maken. Wij hebben namelijk de 3mm al toegevoegd.

Bestand aanleveren/uploaden

Als jouw ontwerp helemaal klaar is, wordt het tijd om het bestand op de juiste manier op te slaan. Vaak doe je dit in programma’s bij bestand -> exporteren -> en vervolgens kies je voor Pdf, Jpeg of Png.

Probeer het ontwerp op de hoogst mogelijke kwaliteit op te slaan. Het liefst ontvangen we een Pdf bestand.

Tip
Werk je in de gratis versie van Gravit designer, upload dan een Png. De gratis versie van Gravit designer kan namelijk niet een hoge kwaliteit Pdf opslaan.

Kleuren

Kleuren kunnen je ontwerp maken of breken. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed aan te pakken. Het zou namelijk zonde zijn als jouw drukwerk niet in jouw mooie huisstijl kleuren wordt geprint. 

Als je in het bezit bent van jouw huisstijl kleurcodes kun je het beste de CMYK kleurcode gebruiken. Hiermee zit je altijd goed. Als jouw programma deze mogelijkheid niet heeft en de kleur in de uploader er niet mooi uitziet, dan kunnen wij je helpen om het bestand naar de juiste kleuren om te zetten. 

Wil je extra gratis hulp?

Hoe gaaf is het om zelf de regie te nemen over het uiterlijk van jouw bedrijf? Stap voor stap beter worden in het toepassen van jouw huisstijl op reclamematerialen, dat gun ik jou ook! Ik heb allerlei handige video’s voor je opgenomen die je oneindig kunt bekijken. Ze staan op mijn platform ‘Hulp bij ontwerpen’. Maak een account aan via onderstaande link. Go for it!

Extra gratis hulp

Home
Cart