Een planning maken waar je U tegen zegt + stappenplan

Een bedrijf runnen zonder planning, is als een pakketbezorger met een bus vol ongeadresseerde pakketjes. Je wil zoveel doen, je hebt ook veel te doen, maar je komt niet verder. Herkenbaar? Dan vraag jij je vast af; hoe maak ik een actieplan dat mij wel op de juiste manier in beweging brengt? Lees vooral verder, we gaan aan de slag.

Wil je onderstaande stappen gelijk goed uitvoeren? Download dan gratis de handige sheet en vul deze stap voor stap in.

Download de planning sheet

Stap 1: Stel duidelijke doelen op
Voordat je een planning kunt maken, is het belangrijk om duidelijke doelen te hebben. Wat wil je bereiken? Wat zijn de belangrijkste taken die je moet voltooien om dit doel te behalen? Door duidelijke doelen op te stellen, kun je gerichter plannen en weet je wat je prioriteiten zijn.

Stap 2: Maak een lijst met taken
Maak een lijst met alle taken die je moet voltooien om je doelen te bereiken. Zorg dat de lijst compleet is, zodat je geen belangrijke stappen over het hoofd ziet. Schrijf alles op wat in je gedachten opkomt.

Stap 3: Bepaal hoeveel tijd elke taak kost
Door een schatting te maken hoeveel tijd elke taak kost, kun je beter bepalen hoe je je tijd moet indelen. Houd er rekening mee dat sommige taken meer tijd kunnen kosten dan je had verwacht, dus laat wat extra tijd vrij in je planning

Stap 4: Taken op prioriteit indelen
Nu je al je taken op hebt geschreven en voor jezelf een schatting hebt gemaakt van het aantal uren, is het fijn om te weten waar je moet beginnen. Pak de lijst met taken er nog eens bij en zet ze nu in de volgorde

Stap 5: Maak een planning
Nu begint het! Zet de taken op de juiste volgorde in jouw agenda. Bepaal wanneer je welke taak wilt voltooien. Houd rekening met andere verplichtingen die je hebt, zoals afspraken en vrije tijd.

Stap 6: Wees flexibel
Onvoorziene omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat je planning niet meer haalbaar is. Wees bereid om aanpassingen te maken als dat nodig is.

Stap 7: Volg je planning op
Het is belangrijk om je planning op te volgen om te zien of je op schema ligt. Als je te veel tijd kwijt bent aan bepaalde taken, moet je misschien overwegen hoe je deze efficiënter kunt uitvoeren.

Door een goede planning te maken en deze op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je bedrijf efficiënt en productief blijft werken.

Extra tip!
Wil je elke dag jouw to-do’s behalen en je dag met een goed gevoel afsluiten? Wij hebben een handige tool ontwikkeld, namelijk een to-do notitieblok. Interesse? Onderstaande link brengt je gelijk naar dit product ;).

To-do notitieblokken shop je hier

Veel leesplezier!

Hi! Ik ben Sylvana en ik ontwikkel slimme tools en materialen voor ondernemers. Hulp nodig?

Ontdek meer

Hi! Ik ben Sylvana en ik ontwikkel slimme tools en materialen voor ondernemers. Hulp nodig?

Ontdek meer

Home
Cart