Bespaar geld door zelf te ontwerpen

Vanaf dag één heb ik als ondernemer de regie over de zichtbaarheid van mijn bedrijf. Niet heel bijzonder als je grafisch vormgever bent. En daarom vond ik het ook de normaalste zaak van de wereld. Brainstormen, plannen maken en zelf uitvoeren. Maar plotseling uit het niets, tenminste dat dacht ik, begonnen mijn armen te tintelen. RSI-armen, ook wel muisarmen genoemd, waren het gevolg van vele dagen en uren klikken op de computermuis. Verplicht rust nemen dus!

Ik realiseerde mij dat normale handelingen ineens bijzonder worden als je ze niet meer kunt uitvoeren. Ik vond het heel normaal om zelf de ontwerpen van mijn bedrijf te maken. Maar toen ik dat een tijdje niet kon vanwege mijn armen, voelde ik een beperking. En toen kwam ook het besef! Ik voel mij dus beperkt als ik zelf niet de ideeën en plannen voor mijn eigen bedrijf kan uitwerken. Maar wacht eens even! Daarin ben ik vast niet de enige. Vanaf dat moment wist ik het zeker. Ik wil ondernemers leren hoe ze zelf de ontwerpen voor hun bedrijf kunnen maken.

Vrijheid

Vraag een willekeurige ondernemer waarom hij of zij voor zichzelf begonnen is. En de kans is groot dat ze antwoorden: ‘Ik wil vrijheid’. En daar ben ik het helemaal eens! Maar wat ik mij wel afvraag: ervaren deze ondernemers nu ook de vrijheid die ze voor ogen hadden toen ze begonnen?

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar als ondernemer bén jij jouw bedrijf. Jij weet waar je naartoe wil met jouw onderneming. Vanuit dit verlangen ga je plannen maken. Hoe waardevol is het dan om deze plannen zelf uit te voeren? Op die manier hou jij de regie in handen en bepaal je zelf welke richting je uitgaat. Wat een vrijheid ;).

Meer controle

Zo krijg je vanzelf meer controle over de zichtbaarheid van jouw bedrijf. Het begint bij een goed idee dat je vervolgens zelf kunt uitvoeren. Het tempo bepaal je zelf. En dat is een groot voordeel! Want zeg nou zelf, een geniaal idee hoort niet thuis op een stoffige plank vol andere ideeën. Als je in de juiste flow zit, wil je doorgaan. Je laat alles vallen waar je op dat moment mee bezig bent, en gaat ervoor! That’s the spirit!

Behaal je deadlines

Hierdoor krijg je meer grip op een eventuele deadline. We hebben als ondernemers namelijk geregeld een ‘spoedje’. Dit is vanaf nu geen probleem meer, je kunt het nu zelf uitvoeren. Niemand vertelt jou dat het niet haalbaar is. Dat voelt goed! Je bent op die manier baas over jouw eigen bedrijf ;).

Kosten besparen

We hebben al een aantal voordelen besproken, maar we zijn er nog niet ;). Want je kunt veel geld besparen als je zelf de reclame-uitingen van jouw bedrijf vormgeeft. Zo, dat is lekker! Dat zijn uren waarin een vormgever normaal gesproken aan jouw opdracht werkt, uren die jij uit moet betalen. Die hou je nu lekker zelf in de pocket. Wat je niet uitgeeft hoef je ook niet te verdienen ;).

Meer budget

Doordat je zelf meer uitvoert en dus geld bespaart, hou je ook meer budget over om te adverteren. Adverteren kan een waardevolle manier zijn om meer klanten te bereiken.

De smaak te pakken

De stijl van jouw reclame-uitingen is heel belangrijk. Deze stijl moet namelijk bij jouw bedrijf passen. Op die manier trek je de juiste klanten aan. Als je weet hoe je jouw stijl moet inzetten en in welk programma je moet werken, krijg je de smaak te pakken. Ideeën komen ook sneller als je in de juiste flow zit. Zet dus vanaf het begin de juiste stappen, zo ontmoet je sneller jouw ideale klant.

Conclusie

Is zelf ontwerpen waardevol? Vind ik wel! Het is zeker de moeite waard. Jij beheert het uiterlijk van jouw bedrijf, hierdoor kun je sneller inspelen op kansen.

Het is belangrijk om vooraf te weten wat je graag wil ontwerpen. Wil je social media beelden ontwerpen of wil je ook E-books, flyers en misschien zelfs een magazine ontwerpen? Dat zijn namelijk verschillende zaken. Het kan zo zijn dat je voor social media een ontwerptool gebruikt die helemaal niet geschikt is voor het ontwerpen van een flyer. Wil je een keer sparren over dit soort zaken? Dat komt goed uit, ik vind het erg leuk om advies te geven. Je weet mij te vinden????

Opzoek naar een handige social media ontwerptool?

Graphix Tool

Wil je op de juiste manier zelf starten met ontwerpen?

Online platform: Hulp bij ontwerpen

Veel leesplezier!

Ik ben Sylvana Postma. Een grafisch vormgever die klaar staat om ondernemers te helpen om op de juiste manier de aandacht te krijgen van hun ideale klant.

Laat mij je helpen en onderscheid je van de rest!

Ontdek meer

Gratis cursus

Hulp bij ontwerpen!

Grijp je kans!

Ik ben Sylvana Postma. Een grafisch vormgever die ondernemers op een leuk niveau de kneepjes van het vak leert. Een mooi ontwerp maken, dat gun ik elke ondernemer! 

Wil jij ook de regie nemen over jouw eigen reclame-uitingen?

Ontdek meer

Home
Cart