Waarom brainstormen?

Een plan is pas waardevol als je weet hoe je het uit moet voeren. Als het doel duidelijk is maar de weg ernaartoe wazig, dan moet je aan de slag! Jij wil, als het even kan, recht op jouw doel af. Geen zorgen, je komt er wel! Brainstormen kan jou hier namelijk bij helpen.

Laat de raderen draaien

Brainstormen kan jou op het juiste spoor zetten in je zoektocht naar antwoorden. Je schrijft alles op wat in je opkomt. Je laat jouw raderen draaien. Feit is: hoe dieper je over bepaalde dingen nadenkt, hoe groter de kans dat je hierover een waardevolle ingeving in jouw brein krijgt. Je kunt dit dus bewust of onbewust stimuleren.

Als je brainstormt activeer je een stofje in jouw brein. Dit stofje dringt diep door in je hersenen en geeft door hoe graag jij het antwoord wil ontvangen op de onbeantwoorde vragen. Hierdoor krijg je sneller een idee. Denk je dus dieper over een bepaald onderwerp na, dan weet jouw brein hoe belangrijk dit voor je is. Hoe dieper je over bepaalde verlangens nadenkt, hoe eerder jouw brein jou een seintje geeft voor een goed plan.

Maak kennis met de spin

Ken je de spin nog? Hij is jouw grote vriend in dit verhaal. Je pakt een groot wit papier. Onderwerp in het midden, cirkel eromheen en brainstormen maar. Je schrijft alles op wat in je opkomt. Daarbij creëer je zijweggetjes vanuit het hoofdonderwerp. Zo ga je steeds dieper op een bepaald deel in. Je merkt al snel waar het pad doodloopt of waar je door kunt gaan. Heb je de juiste richting gevonden, dan werk je dit uit. Stapje voor stapje kom je dichter bij jouw doel!

Tip: Gebruik de app MindMeister om een online spin/mindmap te maken. Je kunt deze app op jouw telefoon installeren. Zodra je een ingeving krijgt, kun je deze toevoegen aan jouw spin. Soms moet je wat langer nadenken over bepaalde onderwerpen om het beste resultaat te bepalen. Neem je tijd dus ;).

Het kan waardevol zijn om jouw plannen te delen en hardop uit te spreken. Heb je interesse om te sparren, je plan goed door te spreken, om vervolgens samen een plan van aanpak te maken? Je weet mij te vinden ;).

Veel leesplezier!

Ik ben Sylvana Postma. Een grafisch vormgever die klaar staat om ondernemers te helpen om op de juiste manier de aandacht te krijgen van hun ideale klant.

Laat mij je helpen en onderscheid je van de rest!

Ontdek meer

Gratis cursus

Hulp bij ontwerpen!

Grijp je kans!

Ik ben Sylvana Postma. Een grafisch vormgever die ondernemers op een leuk niveau de kneepjes van het vak leert. Een mooi ontwerp maken, dat gun ik elke ondernemer! 

Wil jij ook de regie nemen over jouw eigen reclame-uitingen?

Ontdek meer

Home
Cart