Waarom je zelf je logo moet ontwerpen

Ondernemers worden steeds zelfstandiger en dat is mooi om te zien! Dus waarom niet zelf een logo ontwerpen? Laten we in ieder geval alvast de voordelen doornemen. Het is namelijk zeker de moeite waard om een professioneel logo te hebben. Want zonder een professioneel logo weet je zeker dat je niet de juiste mensen aanspreekt. Het haalt jouw ondernemers niveau naar beneden en mensen gaan denken dat de kwaliteit die je levert minder is.

Geld besparen

Als je zelf een logo gaat ontwerpen bespaar je geld! Daar is geen woord aan gelogen en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Vooral als startende ondernemer moet je soms op de kleintjes letten. Maar weet dat er nog zoveel meer voordelen zijn. Het gaat niet alleen om het geld besparen.

Daarnaast is het ook geen geheim dat je op internet genoeg bedrijven kunt vinden die voor een klein prijsje een logo voor je kunnen maken. Maar moet je dit wel willen? Ze maken een logo met de intentie: oh-dat-vond-ik-wel-leuk-staan, maar een krachtig logo ontstaat juist door dieper te graven. Vragen zoals: Wie wil ik aanspreken met dit logo, waar sta ik voor en waar wil ik naartoe? Dit soort vragen helpen je verder. En wie kan deze vragen het beste beantwoorden? Precies! Dat ben je zelf ;). Conclusie: Een goedkoop logo laten maken, wordt dan dus een gevalletje; dit is zonde van mijn geld. En daarom kun jij het veel beter zelf.

Jouw identiteit

Het is waarschijnlijk wel duidelijk dat je uiteindelijk verder komt als je eerst goed onderzoek gaat doen. Door dieper te graven en antwoorden uit jezelf te halen die je vooraf niet had kunnen geven, ben je in staat om zelf een gaaf logo te maken. Daar ben ik van overtuigd! Een voordeel van dieper over bepaalde vragen nadenken is ook dat je jezelf en jouw bedrijf weer extra goed leert kennen. Het kan de koers van jouw bedrijf positief beïnvloeden.

Het maakt je trots

Als je zegt: Kijk, dit logo heb ik zelf gemaakt. Dan kan het niet anders dan dat je trots op jezelf bent. Het resultaat mag er zijn en hierdoor krijg je veel energie. En dat komt goed uit. Als ondernemer wil je namelijk altijd onder de aandacht blijven bij de juiste mensen. Als je trots bent op jouw onderneming, dan wil je dat iedereen het weet en ziet. Zo verkoop je sneller jouw product of dienst. Je kunt jezelf namelijk bewust of onbewust tegenhouden als je niet achter jouw reclame-uitingen staat. Zorg er dus voor dat je trots bent!

Zelf jouw reclame-uitingen ontwerpen

Nu je zelf jouw eigen logo hebt gemaakt, ga jij de uitdaging ook niet uit de weg om zelf andere reclame-uitingen te ontwerpen. Je krijgt de smaak de pakken en dat komt goed van pas! Er moet namelijk heel wat gebeuren. Je wilt vast effectieve social mediabeelden maken, jouw eigen visitekaartje en misschien zelfs wel een flyer. You can do this!

Doelgroep

Dit onderdeel vind ik misschien nog wel het belangrijkste van allemaal! Jouw doelgroep! Want als je zelf op de juiste manier jouw logo ontwerpt, dan doe je vooraf onderzoek naar jouw doelgroep. Dit zijn immers de mensen die jij het liefst helpt. Deze mensen wil je dus beter leren kennen. Vanuit hier maak je een logo. Het voordeel van je verdiepen in de doelgroep, is dat je ook na het ontwerpen van jouw eigen logo hier profijt van hebt. Je weet nu namelijk wie je wil aanspreken en welke mensen je het liefst helpt.

De juiste stappen om zelf een te logo maken

Als je interesse hebt om zelf een logo te maken, dan heb ik nog een mooi cadeau voor je. Ik heb namelijk het E-book: Ontwerp jouw eigen logo gemaakt. Stap voor stap op de juiste manier een logo maken. Dit E-book is GRATIS te downloaden via onderstaande link.

Gratis E-book: Ontwerp jouw eigen logo

 

Veel leesplezier!

Ik ben Sylvana Postma. Een grafisch vormgever die klaar staat om ondernemers te helpen om op de juiste manier de aandacht te krijgen van hun ideale klant.

Laat mij je helpen en onderscheid je van de rest!

Ontdek meer

Gratis cursus

Hulp bij ontwerpen!

Grijp je kans!

Ik ben Sylvana Postma. Een grafisch vormgever die ondernemers op een leuk niveau de kneepjes van het vak leert. Een mooi ontwerp maken, dat gun ik elke ondernemer! 

Wil jij ook de regie nemen over jouw eigen reclame-uitingen?

Ontdek meer

Home
Cart